İstinat Duvarı

Toprak kaymasının önlemek amacıyla yapılan istinat duvarı ihtiyacınızda firmamız yere uygun sağlam istinat duvar inşaatında hizmetinizdedir. İstinat duvarı yapımı toprak kayma riski olan her yerde zorunludur. İstinat duvarı toprak kayma riski sıfıra indirilerek can ve mal kaybının önüne geçilmektedir.

Firmamız tarafından istinat duvarı projesi çizildikten sonra tek yüzlü olarak duvarın yapımına başlanır. Duvar yüksekliğine göre temelin genişliği yüksekliğin yarısı kadar olması esasına göre projelendirilir. Bazen de arsa genişletmek amacıyla istinat duvarı yapılmaktadır. İstinat gibi tek taraflı duvarlarda mutlaka su giderleri yapılmak zorundadır. İstinat duvarının büyüklüğün göre belli aralıklara su giderleri koyulmaktadır. Böylelikle duvar arkasında biriken sular tahliye edilerek duvara daha az basınç yapılır. Yaptığımız su giderleri istinat duvarının ömrünü uzatır.

İstinat duvarı maliyeti bakımından diğer duvarlara göre daha pahalıdır. Çünkü geniş ve sağlam duvarlar olması gerektiği için malzeme sarfiyatı da bir o kadar fazladır. Daha dekoratif bir görüntü oluşturmak amacıyla istenirse istinat duvarına kaplama taş uygulaması da yapılabilir.

Adresimiz


Merkez: Pancarlı Mah. Bahriye Üçok Cad. No: 14 Ufuk Apt. Altı
Şehitkamil - Gaziantep
Şube Fatih Sultan Mah Melek Sok No: 11
Nizip - Gaziantep

Tel : 0342 517 60 37
Cep: 0552 781 27 35
Cep: 0552 787 27 35

info@capanyapi.com